اگرچه یكی از مهم ترین علائم تنگی سرخرگی عروق قلب احساس ناراحتی در قفسه سینه می باشد اما هرگونه ناراحتی در قفسه سینه الزاما ناشی از مسائل قلبی نیست. ناراحتی قفسه سینه در صورتی كه ناشی از تنگی سرخرگ های قلب باشد، اصطلاحا « آنژین قفسه صدری» نام دارد.
یكی از علائم شایع در بسیاری از بیماری های قلبی و غیرقلبی نظیر بیماری های غددیو متابولیسمی، ریوی ومسائل روانی می باشد. نارسایی قلب، برادیكاردی(ضربان پایین قلب) و مشكلات دریچه ای قلب با ضعف و خستگی پذیری زودرس همراه می باشند.
احساس دشواری در تنفس می تواند ناشی از علل قلبی ویا غیرقلبی باشد. در صورتی كه تنگی نفس با فعالیت تشدید شده در حالت خوابیده نسبت به حالت نشسته افزایش یابد ومخصوصا در صورتی كه همراه تورم پاها و همراه با حملات تنگی نفس شبانه باشد، عللقلبی نظیر نارسایی قلب و مشكلات دریچه ای مطرح بوده و با اكوكاردیوگرافی براحتی قابل تشخیص است.
سرگیجه یكی از علائم شایع در افراد جامعه است كه می تواند ناشی از علل قلبی ،عصبی، متابولیك و یا مسائل روانی باشد. احساس سبكی سر، تاری دید و عدم تعادل مخصوصا اگر همراه با تعریق سرد باشد می تواند ناشی از آریتمی قلبی، ضربان پایین قلب و یا افت فشار خون باشد.
احساس طپش قلب ممكن است بعلت آریتمی قلبی باشد و یا ناشی از اضطراب و فعالیت باشد. در صورتی كه فرد با فعالیت كم دچار طپش قلب شود مراجعه به پزشك و معاینه قلبی و در صورت لزوم بررسی های قلبی توصیه می شود.
تعریق سرد یكی از علائم شایع حملات قلبی، آریتمی ها، برادیكاردی و نارسایی قلبمی باشد كه البته در اغلب موارد همراه سایر علائم دیده می شود. در صورتی كه تعریقسرد همراه درد آنژینی قفسه سینه باشد احتمال حمله های قلبی مطرح است.
در صورتی كه تعریق سرد همراه طپش قلب سرگیجه ضعف و بیحالی باشد، احتمال آریتمیهای قلبی مطرح است. در نارسایی شدید قلبی تعریق سرد همراه تنگی نفس و احساس خستگی ایجاد می شود.
علت درد قلبی در درجه اول كاهش خونرسانی به بافت عضلانی قلب میباشد. به طوری كه عروق قلب نتوانند جوابگوی نیاز قلب به اكسیژن و مواد غذایی باشند. این امر در چند حالت ایجاد میشود اما شاید دو سه مورد آن از بقیه مهم ترباشند كه بسته شدن نسبی یا كامل سرخرگهای قلب توسط لخته خون ، گرفتگی یاانقباض عروقی و اختلال شدید در ضربان
قلب از آن جملهاند.
۱-ورزش منظم و مداوم باعث افزایش قطر عروق كرونر قلب می شود.
۲-ورزش باعث می شود عضله قلب قوی شده و پمپاژ آن افزایش یابد.
۳-میزان چربی های مضر خون كاهش می یابد.
۴-در صورت تنگی در عروق كرونر اصلی قلب، عروق فرعی افزایش می یابد.
۵-فشار خون در افراد مبتلا به افزایش فشار خون (tension Hyper) كاهش می یابد.
۶-تعداد ضربان قلب در حالت استراحت كاهش می یابد.