نتایج پژوهش های اخیر نشان می دهد کسانی که از بیماری های مربوط به لثه رنج می برند، بیشتر در معرض خطر بیماری های قلبی قرار می گیرند در واقع باکتری های ناشی از بیماری های لثه به سایر اعضای بدن نیز راه پیدا کرده و باعث بروز التهاب در رگ های خونی می شوند.در نتیجه محققان توصیه می کنند که علاوه بر مسواک زدن دندان ها، از نخ دندان نیز استفاده کنید و در حفظ بهداشت دهان و دندان خود جدی باشید.
افرادی که به میزان زیادی ایبوپروفن مصرف می کنند بیشتر در معرض سکته قلبی، سکته مغزی و تشکیل لخته های خونی قرار می گیرند.
سیگار باعث مسدود شدن رگ های خونی می شود، خطر تشکیل لخته های خونی را بالا می برد و میزان اکسیژن حمل شده در خون را کاهش و در عوض فشار خون را افزایش می دهد.باید بدانید که اگر برای مدت یک سال سیگار مصرف نشود، خطر مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی به نصف کاهش پیدا می کند. خواهش می کنیم هر چه زودتر برای ترک سیگار اقدام کنید و در صورت لزوم از یک متخصص در این زمینه کمک بخواهید.
خر و پف کردن می تواند نشان دهنده ی آپنه خواب باشد، یعنی اینکه راه تنفسی در طول خواب به مدت چند دقیقه مسدود می شود. اگر خر و پف می کنید، به پزشک مراجعه کنید تا علت آن مشخص شود. اگر خر و پف در اثر مشکل آپنه ی خواب باشد، خطر ابتلا به افزایش فشار خون و در نهایت بیماری های قلبی عروقی بالا می رود.
یکی از عوامل اصلی ابتلا به بیماری های قلبی عروقی بی تحرکی و خانه نشینی است.
برای ارتقای سلامت قلب تان توصیه می شود که روزانه به مدت 30 تا 60 دقیقه ورزش کنید. به جای آسانسور از پله ها استفاده کنید، یک ایستگاه مانده به منزل یا محل کارتان از اتومبیل پیاده شده و بقیه ی راه را پیاده بروید. بعد از غذا 15 دقیقه پیاده روی کنید. به عقیده ی متخصصان لازم است که روزانه ده هزار قدم راه بروید تا سالم بمانید.
برای داشتن قلبی سالم باید تغذیه ای سالم داشته به عقیده ی متخصصان روزانه باید پنج واحد میوه و سبزیجات مصرف کنید. این مواد غذایی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند که سلامت قلب و رگ های خونی را ارتقا می دهند. علاوه بر این میوه ها و سبزیجات منابع خوب فیبرهای غذایی و آنتی اکسیدان ها هستند که از انسداد رگ های خونی پیشگیری می کنند.سعی کنید برای آشپزی وقت بگذارید. غذاهای سالم و متنوع تهیه کنید.نصف بشقاب تان را به سبزیجات اختصاص دهید.
نخوردن صبحانه علاوه بر اینکه شما را انرژی لازم برای شروع یک روز خوب محروم می کند، بلکه باعث می شود که در وعده های غذایی دیگر کالری بیشتری دریافت کنید.نتایج پژوهشی که در دانشگاه هاروارد انجام شده است نشان می دهد که این مسئله خطر بروز انفارکتوس (سکته قلبی) را به میزان 55 درصد افزایش می دهد.
چربی های ترانس یکی از عوامل آسیب رسان به قلب است. این چربی ها در موادغذایی تصفیه شده مانند هله هوله ها، مافین ها، بیسکوییت ها و غیره وجود دارد تولیدکنندگان این محصولات غذایی برای خوش طعم کردن محصولات خود و افزایش تاریخ مصرف آنها از چربی های ترانس استفاده می کنند باید بدانید که مصرف این چربی ها باعث افزایش میزان کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب خون می شود. در نتیجه خطر بروز بیماری های قلبی عروقی بالا می رودتوصیه می کنیم تا حد امکان از مصرف مواد غذایی تصفیه شده و آماده خودداری کنید. قبل از خرید مواد غذایی ترکیبات آن را با دقت بخوانید و از خرید محصولاتی که حاوی چربی های ترانس هستند خودداری کنید. به جای این هله هوله ها آجیل میل کنید. البته در مصرف هیچ نوع ماده غذایی نباید افراط کنید، حتی اگر مفید باشد.
یکی از عواملی که به سختی کنترل می شود، استرس است. متاسفانه استرس اثرات مضری روی قلب دارد. استرس باعث افزایش خطر فشار خون، افزایش کلسترول خون و سفت شدن رگ های خونی می شود. در نتیجه کنترل استرس از اهمیت بالایی برخوردار است. قبل از هر چیزی منشا استرس را شناسایی کنید. سپس تلاش تان را برای کنترل و حفظ آرامش تان انجام دهید و ورزش، مطالعه، یوگا و غیره جزو روش های حفظ آرامش و کنترل استرس هستند. توصیه می کنیم روزانه چند دقیقه وقت را صرفا به خودتان اختصاص دهید و فقط به آرامش تان فکر کنید.
نتایج پژوهشی که محققان Western University انجام داده اند، نشان می دهد افرادی که ساعت کاری مشخص و منظمی ندارند، به میزان 23 درصد بیشتر در معرض آنفارکتوس قرار می گیرند ساعات کاری غیرعادی و غیر منظم باعث ایجاد اختلال در ضربان قلب می شود و در نهایت به سلامت قلب آسیب می زند.
لحظات و فعالیت های خاصی می توانند برای قلب شما سخت و مضر باشند.
مطالعات نشان می دهد که این نوع مواد غذایی باعث انقباض رگ های خونی می شوند و احتمال لخته شدن خون را افزایش می دهند. بنابراین بهتر است در مقدار مصرف این نوع غذاها دقت کنید و تا آنجا که امکان دارد، غذاهای پروتئینی را جایگزین کنید.مصرف روزانه ی آسپیرین (تحت نظر پزشک) نیز می تواند مانع از لخته شدن خون شود.
حرکات دستگاه گوارشی (معده و روده) باعث افزایش فشار به قفسه سینه می شود و بازگشت خون به قلب را کاهش می دهد.برای پیشگیری از این وضعیت بهتر است در رژیم غذایی خود فیبر بیشتری بگنجانید و از تقلای بدنی در این حالت خودداری کنید و آب کافی مصرف نمایید.هنگام انجام ورزش های سخت، به خصوص اگر آمادگی بدنی نداشته باشید در چنین وضعیت هایی، قلب به دلیل عدم هماهنگی با چنین تلاش و تقلایی و به دلیل افزایش هورمون های استرس زا، اصولا قربانی می شود. در چنین موقعیتی ضربان قلب و فشار خون بالا می رود. برای پیشگیری از این وضعیت بهتر است هر روز به طور مرتب ورزش کنید، ولی شدت و میزان تمرینات خود را به تدریج افزایش دهید.
روغن کبد ماهی در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی، سکته، دمانس و اسکیزوفرنی به کار میرود. اسیدهای چرب امگا- ۳ برای حفظ سلامت مغز، قلب، مفاصل، دستگاه گوارشی و بسیاری از اندامها مفید هستند.در کودکان، به دلیل سطح بالای ویتامین D در روغن کبد ماهی کاد برای جلوگیری از نرمی استخوانها و سایر علائم کمبود ویتامین مصرف میشود. روغن کبد ماهی منبع غنی از اسیدهای چرب امگا – ۳ (ω-۳) شامل ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) بوده که جزء اسیدهای چرب ضروری میباشند. EPA و DHA در بدن به یکسری ترکیبات فعال شیمیایی به نام ایکوزانوئیدها تبدیل میشوند که در بسیاری از واکنشهای بیولوژیکی بدن نقش دارند:
این ماده خاصیت ضد التهابی داشته و مانع آزاد شدن ترکیباتی میگردد که در انعقاد پلاکتها و انقباض عروق نقش دارند و در نتیجه از خطر بروز سکته میکاهند. روغن ماهی میتوانند از بروز یا پیشرفت دمانس، اسکیزوفرنی، افسردگی و رشد و تکامل مغزی نیز مؤثر باشد.
فایده دیگر روغن کبد ماهی مربوط به ویتامین E موجود در آن است. ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است و بدن را از آسیب رادیکالهای آزاد حفظ میکند. همچنین به فرایند اسیدهای چرب در بدن کمک میکند و سلامت موها و پوست را افزایش میدهد تهوع، استفراغ، مسمومیت به دلیل مقدار زیاد ویتامینهای A و D در آن. همچنین روغن کبد ماهی امکان دارد حاوی مواد مضری مثل جیوه و سموم محیطی (مانند آفت کشها) باشد