حمله قلبی یک باره اتفاق نمی افتد، اما همراه با علایم گوناگونی است که طی روزها و هفته ها خود را نشان می دهد اما بیشتر افراد به آن بی توجهی به علایم حمله قلبی گوناگون و در زنان و مردان متفاوت است.
بررسی ها نشان می دهد ۹۵ درصد زنانی که دچار حمله شده بودند، هفته ها و ماه ها قبل از آن علایمی غیر از درد قفسه سینه را تجربه کرده بودند. برای به دست آوردن آگاهی بیشتر درباره علایم حمله قلبی، این مطلب مطالعه کنید.
در بیشتر موارد انفارکتوس میوکارد همراه با تظاهرات معمولی و تیپیک میباشد که تشخیص را آسان میسازد. یک درد موضعی قفسه سینه که در مرکز قفسه صدری(سینه) با قابلیت انتشار بهطرف آرواره، بازوها، پشت و گردن، سمپتوم ویژه در امآی است و بیشتر از ۲۰ دقیقه طولمیکشد. اگر درمان نشود این درد آزاردهنده و بحرانی است و مدتها بهطولمیانجامد.
گاهی چندین ساعت با مصرف ترینیترین مقاومت میکند، داروی دوپواترین درد آنژین را آرام میکند. همچنین علائم دیگری که آشکارکننده هستند عبارتند از الکتروکاردیوگرام اورژانس و فوری میتواند تشخیص را آسان سازد. در تعداد زیادی از موارد انواع انفارکتوس وجود دارد که بهصورت تشویش و اضطراب تظاهر میکند.
مثلاً اشکال هاضمهای و احساس کاذب آروغ زدن، عصبی بودن، تنگی نفس (به علت اشکال در بطن چپ و درنتیجه ادم ریوی)٬ ادم و تورم در دست و پا که گاهی بدون تشخیص است و تنها اتفاقی در آزمایش قلبی و آزمایش روتین و منظم پزشکی با تشخیص آن برخورد میشود.
احساس سنگینی و فشار غیرطبیعی بر روی قفسه سینه، گویی که وزنه سنگینی بر روی قفسه سینه قرار دارد
بسیاری از افرادی که دچار حمله قلبی می شوند از احساس فشار و سنگینی بر روی وسط سینه خود و یا سمت چپ قفسه سینه رنج می برند. این حس ناخوشایند معمولا بیشتر از چند دقیقه طول می کشد و ممکن است رفع شود و دوباره برگردد. حتی ممکن است احساسی مانند سوزش سردل یا سوء هاضمه به فرد دست دهد.
احساس درد شدید در قسمت پشت، گردن و فک صورت
این علایم می تواند شامل درد و ناراحتی در یک یا دو بازو ، پشت، شانه ها، گردن، فک و قسمت بالای معده باشد. درد در ناحیه پشت و گردن و فک از علایم شایع حملات قلبی در خانم ها می باشد.
این علامت می تواند به شکل ناگهانی رخ دهد، در حالی که شما در حال استراحت هستید و یا فعالیت بدنی کمی دارید. فرد ممکن است برای نفس کشیدن تلاش کند و به سختی بیفتد. تنگی نفس می تواند قبل و یا همزمان با درد قفسه سینه رخ دهد و یا حتی می تواند تنها علامت حمله قلبی باشد.
عرق بیش از حد که به عرق سرد مشهور است، از علایم حمله قلبی می باشد. البته در خانم های یائسه باید این علامت را بیشتر بررسی کرد، زیرا آنها در یائسگی دچار گرگرفتگی می شوند.
یکی از علایم حمله قلبی در خانم ها، خستگی ناگهانی و شدید و یا احساس کمبود انرژی در فرد می باشد که افراد به راحتی از آن چشم پوشی می کنند
یکی از علایم حمله قلبی در خانم ها، خستگی ناگهانی و شدید و یا احساس کمبود انرژی در فرد می باشد که افراد به راحتی از آن چشم پوشی می کنند. این علامت می تواند به طور ناگهانی و یا به مدت چند روز وجود داشته باشد. بسیاری از خانم ها در اثر سابقه حمله قلبی ، تجربه خستگی و ضعف عضلانی را دارند که مربوط به فعالیت و ورزش کردن نمی باشد.
بر خلاف بسیاری از فیلم ها، حمله قلبی سبب بیهوشی فرد نمی شود، بلکه احساس گیجی و منگی به فرد دست می دهد.
خانم ها دو برابر آقایان تجربه تهوع و استفراغ و یا سوء هاضمه را درطی حمله قلبی خود دارند. این علایم گاهی جدی گرفته نمی شود و با بیماری های دیگر اشتباه گرفته می شود.
اگر هریک از علایم ذکر شده در بالا را در فردی مشاهده کردید که بیش از 5 دقیقه طول کشید، با اورژانس تماس بگیرید. به یاد داشته باشید که تسریع کمک رسانی، می تواند زندگی فرد مبتلا به حمله قلبی را نجات دهد.
• بیشتر از 5 دقیقه برای کمک منتظر نمانید. با شماره 115 یا اورژانس داخلی خدمات پزشکی مانند آتش نشانی یا آمبولانس تماس بگیرید.
فورا خود را به بیمارستان برسانید.
• اگر شما یکی از نشانه های ذکر شده را دارید و با خدمات داخلی پزشکی نمی توانید تماس بگیرید کسی باید رانندگی کند و شما را فورا به بیمارستان برساند. خودتان نباید رانندگی کنید، مگر اینکه چاره دیگری نداشته باشید.
• اگر شما به درستی آموزش دیده اید و بیمار نبض و ضربان قلب ندارد، برای نجات بیمار میتوانید CRP (تنفس دهان به دهان و ماشاژ قفسه سینه) به قربانی بدهید تا کمک ازراه برسد.
• قبل از نیاز به فوریت، ایده خوبی است، بیمارستانی که دارای اورژانس 24 ساعته مراقبت های قلبی در منطقه ی زندگی شما می باشد را پیدا کرده و بشناسید. هم چنین، لیستی از شماره تلفن های اضطراری را در تلفن ذخیره کنید و با خود در تمام مدت همراه داشته شما باشید.
نیمی از بیشتر افرادی که حمله قلبی دارند بیشتر از دو ساعت جهت رسیدن کمک منتظر می مانند. بعضی ازافراد از درخواست کمک از افراد دیگرخجالت می کشند و همچنین از گفتن این نشانه ها به دکتر می ترسند. این احساسات که خطرناک هستند به آسانی فهمیده می شود. اگر شما یا کسی که نزدیک شماست نشانه هایی از حملات قلبی را دارد فورا با 115 تماس بگیرید.